Roladki z bakłażana i cukinii z nadzieniem z ricotty i orzechów
Roladki z bakłażana i cukinii z nadzieniem z ricotty i orzechów to świetny pomysł na danie idealne na imprezę. Jest to smaczna i lekka przekąska dla każdego.
Składniki (na 12-15 roladek):
- 1 średni bakłażan
- 1 średnia cukinia
- 200 gram sera ricotta
- garść drobno posiekanych orzechów włoskich
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól i pieprz
Bakłażana i cukinię kroję w cienkie plastry, najlepiej obieraczką do warzyw i grilluję na patelni po minucie z każdej strony. Ricottę mieszam z posiekanymi orzechami, posiekaną natką pietruszki oraz szczyptą soli i pieprzu. Plaster grillowanej cukinii układam na desce, na niej kładę plaster bakłażana. Na grillowane warzywa nakładam łyżkę farszu i całość zwijam w rulonik. Postępuję tak samo z resztą składników. Roladki schładzam w lodówce lub podaję od razu.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy