Na wigilijnym stole nie może również zabraknąć pysznej kapusty kiszonej z suszonymi podgrzybkami i żurawiną, która nadaje subtelnej słodyczy całości. Danie jest lekkie, smaczne i z pewnością będę przygotowywała je częściej niż tylko od Święta. Kapusta smakuje świetnie solo, nie mniej jednak po przygotowaniu dużej ilości takiej kapusty dobrze sprawdzi się ona jako farsz do tarty, uszek, pierogów, pasztecików lub krokietów.
Składniki:
Smacznego, Klaudia.
Składniki:
- 500 gram kapusty kiszonej
- 1/2 szklanki suszonych podgrzybków + 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- 1 lampka cydru wytrawnego
- 1 szklanka bulionu
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 liść laurowy
- 2 ziela angielskie
- 1/2 łyżeczki kminku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy